پرستار سالمند بیماری گوارشی
بیماری گوارشی در سالمندان + علائم و روش های درمان مرکز سلامت و آسایش کیان مهر
مشکلات گوارشی در سالمندان؛ یکی از مشکلات شایع است که میتواند باعث ایجاد مشکلات جدی در سلامتی آنها شود. با پیشرفت سن، سیستم گوارشی نیز تحت تأثیر قرار میگیرد و ممکن است عملکرد آن کاهش یابد. این مشکلات میتوانند شامل مسائلی مانند گرفتگی، سوزش معده، دل درد، اسهال یا یبوست و حتی بیماری های جدی تری مانند زخم معده و سرطان گوارشی باشد. از جمله دلایل این مشکلات میتوان به فعالیت کمتر میانه، کاهش تولید اسید معده، ضعف عضلات گوارشی و یا مصرف داروهایی که تأثیرات منفی بر روی سیستم گوارشی دارند، اشاره کرد. بیماری های گوارشی در سالمندان میتوانند دستخوش هر سالمندی شوند، اما با پیشرفت سن، احتمال ابتلا به این بیماری ها افزایش مییابد. این بیماری ها میتوانند منجر به مشکلات جدی مانند ناتوانی و کاهش کیفیت زندگی شوند.
دستگاه گوارش شما غذا را با یک سری انقباضات ماهیچهای در بدن شما حرکت میدهد. هانان میگوید، درست مانند فشردن لوله خمیردندان، این انقباضات غذا را در امتداد دستگاه گوارش شما فشار میدهد. با بالا رفتن سن، گاهی اوقات این روند کند میشود و این میتواند باعث کند غذا در روده بزرگ حرکت کند. وقتی سرعت کارها کند میشود، آب بیشتری از ضایعات غذا جذب میشود که میتواند باعث یبوست شود. پولیپ روده (Colon Polyps) تودههای کوچکی هستند که در پوشش داخلی روده بزرگ یا راست روده تشکیل میشوند.
این بخش تنها به سالمندان خلاصه نشده و برای نوزادان و پرستار نوزاد هم صادق میباشد. بودن پرستار در منزل افراد حساس و آسیب پذیر، از راه پوشش دهی نیازها نقشی کلیدی در درست کردن وضعیت متناسب برای آنها دارد. یبوست مزمن هم به دلیل افرایش فشار وارده به دیوارهی رگهای خونی ناحیه مخرج برای اجابت مزاج، میتواند در بروز این مشکل نقش داشته باشد. دیواره معده به مرور تحلیل می رود و با وجود نازکی دیواره معده رشد باکتریها افزایش چشمگیری پیدا می کند هرچه رشد باکتری ویا هلیو باکتری ها در معده بیشتر باشد میزان زخم معده در سالمند حادتر میشود . مرکز سلامت، آسایش و مراقبت کیان مهر با مجوز وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و زیر نظر سازمان بهزیستی کشور قابل اعتماد و اطمینان با مدیریت با تجربه و پاسخگوئی شبانه روزی و با تیم متخصص و حرفه ای جهت رضایتمندی خانوادهای محترم میباشد. IBS یک بیماری همراه با درد یا نفخ شکم است که با اسهال یا یبوست (یا هر دو) همراه است.
طبق آمارهای پزشکی، بیشترین شیوع این بیماریها مربوط به سنین بالای 60 سال است. از طرفی، نمیتوان از نقش شرایط محیطی در ابتلا به بیماریهای التهابی روده به سادگی گذشت. عوامل محیطی مانند آلودگی هوا، مصرف فست فود، استرس و اضطراب در بروز بیماریهای التهابی روده در سالمندان تاثیرگذارند. مشکلات گوارشی در سالمندان میتواند نه تنها برای آنها آزاردهنده باشد بلکه موجب نگرانی و استرس سایر اعضای خانواده شود، به خصوص زمانی که نمیدانید علت دقیق چیست و چه مراقبتهایی برای سالمند شما ضروری است. در این صورت با مراجعه مرکز خدمات پرستاری تهران درمان میتوانید از خدمات ویزیت در منزل توسط پزشکان متخصص و مراقبتهای پزشکی حرفهای زیر نظر پرستاران با تجربه و با دانش این مجموعه بهرهمند شوید. دستگاه گوارش شامل مری، معده، روده کوچک، روده بزرگ، پانکراس و کیسه صفرا است، به وجود آمدن هرگونه مشکل و ضعف در عملکرد طبیعی هرکدام از این بخش ها، منجر به نشانه ها و علائمی در فرد می شود که به آن مشکلات گوارشی گفته می شود.
پانکراتیت حاد و مزمن، یک بیماری گوارشی است که به دلیل التهاب پانکراس به وجود میآید. از مهمترین علائم این بیماری میتوان به مواردی مانند درد شدید در ناحیه شکم، احساس حالت تهوع، استفراغ کردن، کاهش ناگهانی وزن اشاره نمود و بهترین درمان آن پیوند پانکراس می باشد. بیماری های گوارشی، به آن دسته از بیماریهایی گفته میشود که در آنها، دستگاه گوارش در هنگام معاینه، طبیعی و بدون مشکل است در صورتی که دارای عملکرد درستی نیست. در ادامه به معرفی انواع بیماریهای رایج در دستگاه گوارش میپردازیم که میتواند بدن فرد را تحت تاثیر قرار دهد. از دیگر بیماری گوارشی رایج در سالمندان سندروم روده تحریک پذیر است ، زنان سالمند بیشتر از مردان سالمند به این بیماری مبتلا می شوند، روده و اعصاب و عضلات آن در این بیماری حساس می شوند و پس از مصرف غذا دچار انقباض شده و فرد دجار اسهال می شود.
بیماری های گوارشی
شما چقدر با بیماریهای گوارشی سالمندان آشنا هستید؟ دوران سالمندی، منجر به تغییرات گسترده در تمامی ارگان ها و دستگاه های بدن می شود؛ یکی از این تغییرات، تغذیه و مزاج افراد است که در طی سالمندی دستخوش تغییرات زیادی میشود. هضم و جذب غذا در دستگاه گوارش سالمندان در اثر عوامل و علل گوناگون، دچار اختلال شده که این روند، منجر به بیماری های گوارشی متفاوت می گردد. در برخی موارد ممکن است ارتباطی بین بی اختیاری ادرار و مشکلات گوارشی در سالمندان وجود داشته باشد. التهاب در دستگاه گوارش، ضعف عضلات کف لگن ناشی از اسهال مکرر و مصرف برخی داروها برای درمان بیماری گوارشی در سالمندان میتواند منجر به بی اختیاری ادرار در سالمندان شود. بیماری گوارشی سالمند شامل انواع بیماریها مانند سنگ صفرا، هموروئید، سندروم روده تحریکپذیر، زخم معده و غیره است.
حتما شنیده اید که می گویند «یبوست ام الامراض یا مادر تمام بیماری هاست». این بیماری نیز در هر سنی ممکن است عارض شود اما در سالمندان بیشتر دیده می شود. علت بروز یبوست این است که با ورود به سنین پیری و کمتر شدن تحرک و سوخت و ساز بدن ممکن است حرکات روده ها کاهش یابد. از سوی دیگر در این سنین، افراد ناچار به مصرف انواع داروها هستند که خود می تواند عامل ابتلا به یبوست باشد. اختلالات غده تیروئید، بیماری پارکینسون، بیماری های عروقی و همچنین افسردگی از دیگر عواملی هستند که می توانند زمینه ساز بروز بیماری یبوست در سالمندان شوند. این باعث می شود که برخی افراد از نوشیدن مایعات زیاد خودداری کنند، که در نتیجه، بدن آنها دچار کم آبی شود و به یبوست منجر شود.
درمان دیورتیکولوز شامل برطرف کردن یبوست و گاهی مصرف آنتی بیوتیک برای از بین بردن التهاب است. به منظور رسیدن به این هدف، حضور پرستار سالمند جهت مراقبت صبورانه از سالمند میتواند در پیشگیری از بروز عوارض ناخوشایند گوارشی بسیار موثر باشد. جراحی آخرین راهحل برای افرادی است که درگیر عوارض شدید بیماری دیورتیکولوز هستند. بیماریهای عملکردی گوارشی آن دسته از بیماریهایی هستند که دستگاه گوارش در هنگام معاینه طبیعی بهنظر میرسد اما در زمان هضم و جذب غذا به درستی عمل نمیکند. این نوع اختلالات شایعترین مشکلاتی هستند که بر دستگاه گوارش از جمله روده بزرگ و راست روده تأثیر میگذارند. کاهش علائم بیماری، مدیریت مصرف دارو، بهبود تغذیه و ارتقای بهداشت فردی از مزایای حضور پرستار سالمند در زندگی افراد مسن است.
همانطور که گفته شد، پولیپ به مرور زمان ایجاد میشود و ممکن است تا مدتها علائمی را از خود نشان ندهد. به همین دلیل به افراد سالمند توصیه میشود که بعد از 50 سالگی غربالگری کولونوسکوپی انجام دهند تا بتوانند قبل از این که این پولیپها تبدیل به غدد سرطانی شوند، آنها را از بدن خارج کنند. گاهی وقت ها نیز دکتر متخصص رژیم غذایی، برنامه ورزشی و دارو های خاصی را برای کنترل و درمان بیماری شما تجویز کند. بله در صورتیکه این بیماریها به موقع کنترل و درمان نشوند بسیار خطرناک بوده و در برخی موارد حیات فرد را تهدید مینماید. با انجام فعالیتهای ورزشی به صورت روزانه دستگاه گوارش خود را تحریک نمایید و باعث نظم و ترتیب گرفتن ذهن خود شوید. همچنین با انجام کارهای سادهتر مانند یوگا و پیاده روی میتواند باعث آرام شدن و سالم ماندن دستگاه گوارش خود شوید.
اختلالات گوارشی در این دوران بیشتر تحت تأثیر مواردی مانند رژیم غذایی نامناسب، سبک زندگی ناسالم، ابتلا به بیماریها و عوارض داروهای مختلف و سوء تغذیه در بزرگسالان قرار دارد. برای کاهش اثرات مشکلات گوارشی میتوان با پیروی از رژیم غذایی متعادل، ورزش و انجام معاینات دورهای نزد پزشک متخصص از بروز اختلال در عملکرد دستگاه گوارش پیشگیری کرد. بسیاری از افراد سالمند از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی یا NSAIDs برای کنترل درد ناشی از آرتریت و سایر انواع دردهای مزمن استفاده میکنند. استفاده منظم از این نوع دارو خطر خونریزی معده و زخمهای گوارشی را افزایش میدهد. معمولاً افزایش سن بهتنهایی معده را مستعد ابتلا به زخم نمیکند اما استفاده مزمن از داروهای ضدالتهاب در دوران سالمندی باعث بالا رفتن خطر ابتلا به زخم معده میشود.
با رعایت نکات خودمراقبتی همچون پرهیز از مصرف بیش از حد کافئین، افزایش فیبر در رژیم غذایی و مدیریت کردن استرس روزانه میتوان علائم روده تحریکپذیر را کاهش داد. سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یکی از شایعترین بیماریهای دستگاه گوارش است که باعث ایجاد اختلال در عملکرد روده میشود. این بیماری دارای علائمی مانند اسهال، نفخ، درد مداوم در ناحیه شکم، یبوست و غیره است. با بروز این علائم، در نحوه هماهنگی مغز و روده اختلال به وجود آمده و با افزایش حساسیت روده، انقباض ماهیچههای روده دچار تغییر میشود. گوارش به مجموعه فرآیندهایی گفته میشود که برای قابل جذب کردن غذا صورت میگیرند، وظیفهی انجام این پروسه در بدن بر عهدهی دستگاه گوارش است.
به صورت کلی این تودهها خوشخیم هستند اما برخی از آنها در طولانی مدت میتوانند باعث بروز سرطان در افراد شوند. علت اصلی شیوع این بیماری هنوز به طور کامل مشخص نیست اما برخی از حدس و گمانها نشان میدهد که رژیم غذایی و ژنتیک روی ابتلا به این بیماری بسیار تأثیرگذار است. سالمندانی که نمیتوانند زیاد حرکت کنند و یا آنهایی که به کل توانایی حرکت خود را از دست دادهاند، بیشتر دچار اسهال میشوند. این مشکل در اثر تودهی عفونی موجود در ابتدای رودهی این افراد به وجود میآید و در واقع این افراد دچار اسهال نشدهاند و آن توده باعث وجود این مشکل شده است. در برخی موارد، حتی اعضای خانواده به فرد سالمند داروهای ضد اسهال میدهند که این موضوع اوضاع را وخیمتر میکند.
سپس با انجام آزمایشها و تصویربرداریهای مختلف، این بیماری قابل تشخیص است. از نوشیدن زیاد قهوه و نوشابه که میتواند روده را تحریک کند خودداری کنید و در عوض از آب و مایعات مفید استفاده کنید؛ مثلا زمانی که دچار اسهال شدید، میتوانید با نوشیدن آب زیاد از کمبود آب بدن خود جلوگیری کنید. خوردن نوشیدنیهای شامل الکل و کافئین میتواند بدن را با کمبود آب مواجه نماید. فیستول مقعدی، میتواند رکتوم که بخش انتهایی دستگاه گوارش بوده را به خارج از مقعد مانند سوراخی روی باسن متصل نماید. این عوارض بسیار دردناک است و در صورتی که به موقع درمان نشود میتواند عوارض جدیتری را به وجود آورد. جهت درمان این بیماری علاوه بر آنکه داروهای تجویزی پزشک را استفاده می کنید باید سبک زندگی خود را نیز اصلاح کنید.
همراه شما آماده خدمات رسانی در زمینههای پرستاری از سالمند، نگهداری از بیمار در منزل، تزریقات در منزل، ویزیت پزشک در منزل ، پرستاری از کودک و …. از سرنخهای حضور بیماری التهابی روده، وجود خون در مدفوع میباشد که میبایست در گونه دیده شدن جدی گرفته و پیگیری شود. حتماً تا به حالا به این موضوع فکر کردهاید که به طورکلی زیاد شدن سن میتواند افراد را تا چه حد در معرض مشکلات سطحی یا اساسی قرار دهد. بسته به نوع بیماری های گوارشی شما و بیماری های زمینه ای آن که بعث این مشکل شده اند درمان میتواند بسیار متفاوت باشد. استرس و اضطراب تنها بر سلامت روان شما تأثیر نمی گذارد؛ آنها همچنین می توانند بر سلامت دستگاه گوارش شما، به ویژه میکروبیوتای روده تأثیر بگذارند. دستگاه گوارش همچنین شامل اندام های متصل، کبد، کیسه صفرا و پانکراس میباشد.
یبوست از مشکلات گوارشی سالمندان
از طرفی، زمان بیشتری برای استراحت در اختیار دارید اما از طرفی دیگر با بسییاری از چالش های سلامتی مواجه میشوید، از جمله این مشکلات افزایش اختلالات سلامت گوارش است. البته مشکلات گوارشی در هر سنی ممکن است اتفاق افتد؛ با این حال تقریبا ۴۰ درصد از افراد سالمند هر سال یک یا چند علامت گوارشی مرتبط با این سن را دارند. در این مقاله قصد داریم راجب انواع مشکلات گوارشی، علت آن و درمان آن با شما عزیزان مطالبی را به اشتراک بگذاریم. مرکز تخصصی پرستار اول یکی از موسسههای خدمات پرستاری بوده که با ارائهی خدمات مراقبتی به کودکان، سالمندان و همچنین افراد بیمار میتواند به بیماران شما کمک کند. با استفاده از این مرکز، در هر ساعتی از شبانهروز، میتوانید جامعترین خدمات پرستاری را در منزل دریافت نمایید و زندگی را برای خود و عزیزانتان راحتتر کنید.
خود نیز علل مختلفی از جمله ابتلا به عفونت و مصرف خودسرانه مسهل ها و دیورتیک ها دارد. تغییر در عادات غذایی نیز می تواند در به وجود آمدن این عارضه دخیل باشد. از دیگر مشکلات گوارشی افراد سالمند اختلال در عملکرد جزایر لانگرهانس و تغییر در سطح خون می باشد. این مسئله سلامتی فرد سالم را با خطر جدی مواجه میکند و این امر در مورد افراد مبتلا به بیماری دیابت از اهمیت بالاتری برخوردار است. دایان سلامت شرکتی است که خدمات حرفهای و تخصصی پزشکی و پرستاری در منزل به سالمندان ارائه میدهد. ما تیمی از پرستاران و پزشکان مجرب و با تجربه داریم که میتوانند به شما در مراقبت از سالمند خود و مدیریت و درمان بیماریهای او در منزل کمک کنند.
همچنین، آنها اطمینان حاصل میکنند که سالمندان به موقع داروهایشان را مصرف کرده و به مواقع ورزش کنند تا گوارش آنها سلامت باقی بماند. این آموزشها و مراقبتهای انجام شده توسط پرستاران ما، باعث میشود که سالمندان بتوانند به راحتی و با کیفیتی خوب در منزل خود زندگی کنند و از زندگی لذت ببرند. با پیشرفت سن، بدن انسان تغییرات زیادی را تجربه می کند، از جمله بیماریهای گوارشی در سالمندان و تغییرات در عادات روده. یبوست یکی از مشکلات شایع در افراد مسن است که می تواند منجر به مشکلاتی مانند حرکات دشوار یا دردناک روده، حرکات نادر روده و مدفوع خشک و سفت شود. بر اساس آمار بهدست آمده افراد سالمند اغلب با افزایش سن، تحرک کمتری دارند و غیرفعال بودن میتواند باعث بروز یبوست شود.
- {
- در واقع، در این بیماری بدن افراد نسبت به گلوتن که یک نوع پروتئین است واکنش نشان میدهد. |}{
- استراحت در بستر در طول یک بیماری باعث ایجاد مشکلات جدی دستگاه گوارش در بدن میشود برای مثال، اگر فرد سالمند تحت جراحی تعویض مفصل زانو قرار گیرد، برای بهبودی و فعالیت کامل لازم است به مدت طولانی استراحت کند. |}
- این بیماری زمانی رخ می دهد که اسید معده به مری برگشته و باعث سوزش سر دل و علائم دیگر می شود.
- این یک اختلال گوارشی خود ایمنی است که در آن بدن نسبت به گلوتن واکنش ایمنی نشان می دهد.
- بیماری گوارشی سالمند شامل انواع بیماریها مانند سنگ صفرا، هموروئید، سندروم روده تحریکپذیر، زخم معده و غیره است. {
- در موارد دیگر، دارو درمانی یا دیگر روشهای درمان بیماری گوارشی در سالمندان ممکن است ضروری باشد. |}
بهطورکلی، سیستم گوارش بدن شامل بخشهای مری، کبد، روده بزرگ، معده، روده کوچک، پانکراس و کیسه صفرا است. بیماریهای سیستم گوارش دارای انواع مختلفی هستند که قسمتهای مختلف آن را درگیر مینمایند. این بیماری ها می توانند بسیار وخیم هم باشند به طوریکه نیاز به جراحی و یا یک پرستار در منزل برای مراقبت های ویژه داشته باشید. سیستم بدن از جمله سیستم گوارشی در طول زندگی افراد تغییرات زیادی را تجربه می کند. از جمله سیستم های بدن که با افزایش سن خصوصاً سالمندان را تحت تاثیر قرار می دهد گوارش است.
تحقیقات نشان میدهد که زنان نسبت به مردان و همچنین افراد زیر 50 سال، بیشتر به این بیماری دچار میشوند. این افراد نیاز به مراقبت و توجه ویژه دارند، زیرا سلامتی و راحتی آن ها در مراقبتهای صحیح و دقیق برای آنها مختصر میشود. یکی از علل آن سندرم روده تحریکپذیر (IBS) میباشد که به عنوان بیماری التهابی روده شناخته میشود، به طور کلیتر سندرم سوء جذب میباشد که در گونه بروز، غذا هضم و جذب نمیشود. از متداولترین مشکلات ذکر شده میتوان به ریفلاکس معده به مری، اسهال و بواسیر اشاره کرد که به شرح مختصری از آنها میپردازیم. وجود خون تازه در مدفوع و استفراغ و خستگی و ضعف از اصلی ترین نشانه های خونریزی معده در افراد مسن و سالمند می باشد. در این دوران از مصرف غذاهای مضر مانند قندها و چربیهای ناسالم پرهیز شده و روی مصرف تمام گروههای غذایی تاکید شود.
همچنین، مصرف داروهای ملین و مشاوره با پزشک نیز می تواند به افراد مسن کمک کند تا این مشکل را مدیریت کنند. از توصیههای مهم در رژیم غذایی سالمندان این است که از فیبر بالایی استفاده کنند. این کار باعث بهبود حرکات لوله ی گوارشی می شود و می تواند از ایجاد یک سری از بیماریهای گوارشی سالمندان جلوگیری کند. استراحت بعد از غذا از جمله عواملی است که در مورد سالمندان باید حتما در نظر گرفته شود. البته نه به این معنا که بلافاصله بعد از غذا به استراحت بپردازند؛ بهتر است بعد از نیم تا یک ساعت، استراحت کافی و مناسب داشته باشند. شیوع زخمهای معده و روده و خونریزی ناشی از آن در سالمندان نسبت به دیگر افراد بیشتر است.
هیچیک از اختلالات گوارشی محدود به افراد سالخورده نیست اما بعضی از بیماریها در این سن شیوع بیشتری دارند. اگرچه برخی از تغییرات سیستم گوارشی مربوط به فرایند پیری است، اما برخی دیگر بهویژه در افراد بالای 65 پاتولوژیک بوده و به دلیل نقص عملکردی بهوجود میآیند. در این مقاله به بررسی مهمترین اختلالات گوارشی در سالمندان، دلایل بروز و علائم آنها میپردازیم. مشکلات دستگاه گوارش سالمندان از جمله بیماریهای دوران سالمندی میباشد که بسیار نیز شایع میباشد. دلایل زیادی میتواند موجب آن شود که این بیماری در سالمندان بروز پیدا کرده و مشکلاتی برای سالمند ایجاد کند. اما مهمترین دلایل بروز این بیماری مشکلاتی چون سوء تغذیه، تضعیف سیستم ایمنی و… باشد.
{وجود زخم روده و زخم معده در سالمندان
|}برخی از عواملی مانند خوردن غذاهای سنگین و چرب، مصرف داروهای خاص و چاقی می توانند باعث افزایش خطر ابتلا به رفلاکس معده شوند. برای پیشگیری از این مشکل، می توانید به مصرف غذاهای سبک و سالم، به ویژه در ساعات شب اجتناب کنید و همچنین به وزن خود نیز توجه داشته باشید. با پیشرفت سن، عواملی مانند کاهش کارایی عضلات گوارشی، کاهش تولید اسید معده، کاهش حرکت روده و تغییرات در ترکیب میکروبیوم روده میتواند منجر به ایجاد مشکلات گوارشی شود. برای پرستاران سالمند، اهمیت بررسی دقیق علائم و عوامل مرتبط با مشکلات گوارشی در سالمندان بسیار مهم است تا بتوانند برنامه های مراقبتی مناسب را برای آنها طراحی کنند و بهبود سلامت گوارشی آنها را تسریع کنند. یبوست به تخلیه روده کمتر از سه بار در هفته گفته می شود، این بیماری در اثر عواملی چون کم تحرکی، کاهش مصرف آب و فیبرهای غذایی به ویژه فیبرهای محلول ایجاد می گردد. یبوست به سادگی با اعمال تغییراتی در رژیم غذایی چون مصرف سبزیها، میوهها، در حد اعتدال، مصرف غلات سبوس دار و همچنین مصرف آب کافی قابل حل می باشد.
اگر سرطان معده مانند دیگر مشکلات گوارشی در سالمندان در همان مراحل اولیه تشخیص داده شود، با درمان به موقع میتوان شرایط را کنترل کرد و از پیشرفت و عود بیماری جلوگیری نمود. ویزیت سالمندان در منزل یا مراکز درمانی میتواند به تشخیص زودهنگام بیماری کمک کند. دیورتیکول ها کیسه هایی هستند که با افزایش سن در قسمت های مختلف دستگاه گوارش و علی الخصوص در دیواره روده بزرگ مشاهده می شوند. اما زمانی که برخی از آنها عفونت کرده و متورم شوند بیماری دیورتیکولیت به وجود می آید که معمولا با دل درد شدید همراه است. همچنین حالت تهوع، تب و تغییرات در عادات روده از دیگر علائم این بیماری هستند.
بر اساس تحقیقات انجامشده یکی از شایعترین مشکلات دستگاه گوارش که عمدتاً در دهه ۶۰ و ۷۰ سالگی مشاهده میشود تغییر در عادات رودهای و عمدتاً یبوست است. علائم این مشکل شامل حرکات دشوار و دردناک روده، کاهش تعداد اجابت مزاج و مدفوع سفت و خشک است. تعدادی از عوامل مرتبط با بالا رفتن سن وجود دارد که ممکن است باعث بروز یبوست در افراد سالمند شود. در واقع، در این بیماری بدن افراد نسبت به گلوتن که یک نوع پروتئین است واکنش نشان میدهد. این نوع از بیماری میتواند در هر سنی اتفاق بیفتد اما در افراد سالمند شایعتر است.
برای درمان مشکلاتی که برای دستگاه گوارشی سالمندان ایجاد شده است لازم است علت به وجود آمدن مشکل را برطرف کرد. با ایجاد شرایطی چون عادت غذایی سالم، دوری از غذاهای محرک دستگاه گوارش و.. همچنین مصرف مکملهای غذایی که توسط پزشک باید تجویز شود نیز کمک شایانی در درمان این بیماری میکند. دوری از غذاهای پرچرب، پر نمک و همچنین دوری از نوشیدنیهای الکلی و مصرف سیگار نیز میتواند در بهبود این بیماری کمک کند. پرستاران ما برای کنترل مشکلات گوارشی سالمندان، رژیم غذایی مناسب و متعادلی را برای سالمندان تهیه میکنند و از مصرف مواد غذایی مخرب برای گوارش سالمندان جلوگیری میکنند.
در صورت شدید بودن ریفلاکس معده، ممکن است این درد به کمر افراد نیز برسد. افرادی که دارای اضافه وزن هستند، مردان و افرادی که از دخانیات استفاده میکنند، بیشتر از بقیه مبتلا به این مشکل میشوند. شیوع زخم معده و خونریزیهای ناشی از آن در افراد سالمند بیشتر از سایر افراد است. البته شایعترین علت زخم معده مربوط به عفونت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری است که درصد موارد ابتلا به زخم معده را به هلیکوباکتر نسبت دادهاند. برخی از بیماریهای گوارشی مثل ریفلاکس، سنگ کیسه صفرا و التهاب راست روده هستند که در بین سالمندان شایعتر است. در ادامهی مقاله به بررسی برخی از رایجترین بیماریهای گوارشی در سالمندان خواهیم پرداخت.
اما میتوان گفت در سالمندان بالای 60 سال این بیماری کمتر دیده میشود. این بیماری باعث تحریک پذیری رودهها شده و در زمان کمی پس از غذا خورد در فرد ایجاد اسهال میکند. این بیماری به دلیل تحریک پذیر بودن روده و در اثر انقباض روده بسیار ایجاد درد در رودهها میکند. این بیماری همراه با علائمی یکسان در همهی افراد میباشد که میتوان به اسهال، یبوست و شکمدرد اشاره کرد. مواد غذایی چون لبنیات، کلم، بادمجان، لوبیا، نخود، قهوه و برخی دیگر از مواد غذایی.
وب سایت اصلی